r :ضریب همبستگی اسپیرمن

=۰۵/۰ ۹۶/۱=

β =۱/۰ ۲۸/۱=

در این پژوهش با توجه به مطالعه انجام شده در زمینه تاثیرسرمایه اجتماعی بر تعهد سازمانی،ضریب همبستگی پیرسون معادل۳۴۴/۰مشاهده شدکه با درنظر گرفتن اطمینان ۹۵% و توان آزمون ۹۰% حداقل نمونه لازم معادل ۱۰۶ نفر محاسبه گردید که البته با در نظر گرفتن تعداد سوالات پرسشنامه(۴۱ سرمایه اجتماعی،۲۴ تعهد سازمانی)حداقل نمونه لازم برای این مطالعه ۲۰۵نفر محاسبه گردید.

۳-۴ روش نمونه گیری

برای نمونه گیری روش های زیادی وجود دارد ک عبارتند از : تصادفی ساده،سیستماتیک،طبقه بندی شده خوشه ای،داوطلبانه و…. در این تحقیق از روش نمونه گیری طبقه بندی استفاده شده است. بدین ترتیب که طبق برآورد ذیل حجم نمونه ها در کلیه واحد های تابعه دانشگاه توزیع گردید. که به شرح زیر می‌باشد

جدول ۳-۱

تعداد نمونه

تعدادکل نیرو

واحد های تابعه

۲۱۷

معاونت آموزشی

۸۵

معاونت دانشجویی

۲۹

معاونت پژوهشی

۱۹

دانشکده بهداشت

۵۱

دانشکده پزشکی

۱۶

دانشکده پیراپزشکی

۲۴

دانشکده پرستاری

۵۳۷

معاونت بهداشتی

۶۵

معاونت درمان

۴۳

معاونت غذاو دارو

۲۳۲

شبکه بهداشت آران و بیدگل

۶۵

بیمارستان شهید رجایی

۱۶۸

بیمارستان سیدالشهدا

۱۸۵

ستاد مرکزی

۱۰۹۶

بیمارستان شهیدبهشتی

۱۵۵

بیمارستان کارگرنژاد

۱۰۷

بیمارستان متینی

۱۱۲

بیمارستان نقوی

۳۲۰۶

جمع

پس از تعیین تعداد نمونه برحسب محل خدمت ،با بهره گرفتن از روش تصادفی ساده افراد مورد نظر تعین وپرسشنامه بین آن ها توزیع شد.

۳-۵روش گرد آوری اطلاعات

روش های کلی به کار برده شده در این تحقیق به منظور جمع‌ آوری اطلاعات عبارتند از :

۱-روش کتابخانه ای یا همان می‌دانی می‌باشد که با مطالعه کتب علمی ، مجلات علمی و تخصصی و استفاده از شبکه اینترنت ،پایان نامه ها ،مقالات برای جمع‌ آوری اطلاعات مربوط به ادبیات موضوع ‌و پیشینه تحقیق استفاده شده است .

۲- پرسشنامه،به منظور آگاهی ازچگونگی تاثیرابعاد سرمایه اجتماعی بر تعهد سازمانی کارکنان دانشگاه پرسشنامه ای بسته با بهره گرفتن از مقیاس پنج گزینه ای لیکرت طراحی گردیده و در اختیار کار کنان گذاشته شده است.

۳-۶ ابزار گرد آوری اطلاعات:

در این تحقیق ، ابزار اصلی گرد آوری اطلاعات یک پرسشنامه ۶۵ گزینه ای که شامل ۴۱ سوال سرمایه اجتماعی طبق مدل ناهاپیت و گوشال و ۲۴ سوال تعهد سازمانی که ‌بر اساس شاخص تعهد ساطمانی آلن و می یر (۱۹۹۰)در جهت سنجش تاثیر ابعاد و مؤلفه‌ های سرمایه اجتماعی بر تعهد سازمانی کارکنان به منظور قضاوت استفاده گردیده است.

۳-۷ زمان انجام تحقیق

دوره زمانی انجام این تحقیق شش ماهه اول سال ۱۳۹۲ می‌باشد.

۳-۸ مکان انجام تحقیق

کلیه واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی کاشان جزء مکان پژوهش حاضر می‌باشد.

۳-۹روش سنجش پایایی پرسشنامه

برای سنجش پایایی پرسشنامه از آزمون آلفای کرونباخ استفاده گردید.با بهره گرفتن از این آزمون محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازه گیری ازجمله پرسشنامه‌ها ویا آزمونهایی که خصیصه های مختلف را اندازه گیری می‌کنند به کار می رود. برای محاسبه ضریب آلفای کرونباخ باید واریانس نمره های زیرمجموعه سوالات پرسشنامه ‌و واریانس کل سوالات پرسشنامه را محاسبه کرد وسپس با بهره گرفتن از فرمول ذیل مقدار ضریب آلفا را محاسبه نمود.(سرمد ودیگران،۱۳۷۸)

= kتعداد سوالات پرسشنامه

=واریانس سوال kام

=واریانس کل آزمون

روش ضریب آلفای کرونباخ ، این ضریب عددی بین صفر تا یک است که نزدیک بودن آن به عدد یک نشانه اعتبار بیشتر پرسشنامه می‌باشد

در این پژوهش با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS آلفای کرونباخ پرسشنامه سرمایه اجتماعی برابر ۸۹۹/۰محاسبه گردید و آلفای کرونباخ پرسشنامه تعهد سازمانی برابر ۹۱۱/۰ محاسبه گردید .

۳-۱۰ بررسی روایی پرسشنامه

برای تهیه پرسشنامه و برای اطمینان از قابلیت اجرایی آن(یعنی بررسی توانایی پرسشنامه در سنجش آن چیزی که یابد بسنجد) از نظرات متخصصین منابع انسانی و همچنین از نظرات آن دسته از کارکنان که در این زمینه مطالعات بیشتری داشته و بیشتر در سازمان با مسایل سرمایه اجتماعی و تعهد سازمانی در گیر بوده اند، استفاده گردید. ضمنا از نظرات اساتید راهنما،مشاور و مشاور آماری استفاده شد که از نظر افراد مذکور پرسشنامه توانایی لازم را در سنجش تاثیر ابعاد سازمانی بر تعهد سازمانی کارکنان را دارا می‌باشد.

۳-۱۱مباحث آماری

۱-آمار توصیفی:این نوع آمار صرفا به توصیف جامعه می پردازدوهدف آن محاسب پارامترهای جامعه است.

۲-آمار استنباطی: هدف تجزیه وتحلیل اطلاعات از روی استنباط واستنتاج می‌باشد.

در این تحقیق علاوه برآمار توصیفی، برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از روش های آماری زیر استفاده شده است.

۱-آزمونTمستقل : این آزمون برای مقایسه دو گروه مستقل به کار می رود، عموما برای متغیر های کمی با مقیاس حداقل فاصله استفاده می شود،آمار آزمون به صورت فرمول زیر تعریف می شود.

آماره T دارای توزیعstudent t با درجه آزادی۲++df= می‌باشد.

۲- آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن: برای محاسبه این نوع ضریب همبستگی ابتدا دو گروه به صورت مجزا بر اساس رتبه مشخص شده،سپس مقادیر رتبه ها در فرمول زیر قرار گرفته و نتایج مورد نظر از آن استخراج می‌گردد.

۳- آزمون آنالیز واریانس یک طرفه:این آزمون برای مقایسه میانگین های گروه مستقل به کار رفته و از آماره استفاده می کند.که آماره به صورت زیر تعریف می شود. F

F =

آماره دارای توزیع فیشر با درجه آزادی به صورت می‌باشد.

=k-1

=k(n-1)

۴- تحلیل چند متغیره رگرسیون خطی: در این نوع تحلیل که اثرات همزمان چند متغیر مستقل بر یک متغیر مستقل کمی بررسی خواهد شد. متغیر های مستقل می‌تواند از نوع کمی و کیفی باشد و متغیر وابسته حداقل در مقیاس فاصله ای است. ناحیه رگرسیونی به صورت

T=

بوده که ßها را ضریب رگرسیون خطی می‌نامند.

فصل چهارم

تجزیه و تحلیل داده ها

مقدمه

تجزیه و تحلیل داده ها برای بررسی صحت فرضیات برای هرنوع پژوهش از اهمیت خاصی برخوردار است.امروزه در بیشتر پژوهش‌هایی که متکی بر اطلاعات جمع‌ آوری شده از موضوع مورد پژوهش می‌باشد، تجزیه و تحلیل اطلاعات از اصلی ترین و مهم ترین بخش های پژوهش محسوب می شود.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...