فایل های مقالات و پروژه ها | جدول ۳-۱٫ چگونگی انتخاب شرکتهای مورد مطالعه تحقیق – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۳-۳- جامعه آماری
جامعه آماری پژوهش را کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بازار بورس اوراق بهادار تهران تشکیل میدهد. در این پژوهش از داده های مالی طبقه بندی شده و حسابرسی شده شرکتهای فعال پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران استفاده شده است. دلایل انتخاب جامعه آماری مذکور این است که سازمان بورس اوراق بهادارتهران اطلاعات نسبتاً جامعی درخصوص وضعیت شرکتها و روند عملکردهای مالی و اقتصادی آن ها دارد و میتوان گفت تنها منبع اطلاعاتی است که با بهره گرفتن از آن میتوان به منابع اطلاعاتی مالی شرکتها دسترسی یافته و مدلهای پژوهش را مورد آزمون قرار داد.
۳-۴- روش نمونه گیری
در علم آمار جهت تعمیم نتایج حاصل از پژوهش به کل جامعه بگونهای که هم هزینه و زمان انجام مراحل مختلف پژوهش معقول باشد و هم تعمیم نتایج قابل اتکا باشد، روشهای مختلفی برای نمونه گیری پیشنهاد شده است. آنچه که مهم بهنظر میرسد این است که پژوهشگران در رشته های مختلف و در تحقیقات با موضوعات مختلف سعی نمایند بهترین روش نمونه گیری که بیشترین کارایی را در نیل به اهداف مذکور دارد؛ انتخاب نمایند. اغلب در پژوهشهایی که بر پایه اطلاعات حسابداری و بازار سرمایه است؛ نمونه گیری به روش سیستماتیک انجام شود. در این روش ابتدا شرایطی جهت انتخاب نمونه تعریف می شود و نمودهای فاقد شرایط مذکوراز نمونه حذف میگردند. این شرایط با توجه به مدل آزمون فرضیات و متغیرهای پژوهش تعیین می شود. دلیل استفاده از این روش و تعریف چنین شرایطی همگون نمودن نمونه آماری مورد مطالعه با کل جامعه و امکان تعمیم نتایج حاصل از آزمونها به جامعه آماری میباشد.
با توجه به متغیرهای پژوهش میتوان ضوابط ذیل را جهت اعمال در نمونه گیری حذفی سیستماتیک تعریف نمود.
-
- در طول سالهای مالی ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ در بورس حضور داشته اند.
-
- سال مالی آنها پایان اسفند ماه میباشد.
-
- جزء شرکتهای صنعت سرمایه گذاری، واسطهگرهای مالی و بانکها نباشند.
-
- اطلاعات مربوط به متغیرهای پژوهش از گزارشهای سالیانه شرکتها، قابل دسترس باشد.
- جزء شرکتهای زیانده نباشند.
۳-۵- حجم نمونه آماری
حجم نمونه آماری باتوجه به تعداد جامعه مورد مطالعه و روش موردنظر برای نمونه گیری، متغیر میباشد. از طرفی مسئله تعیین مناسبترین تعداد نمونه به موضوع هزینه و منفعت بستگی دارد. بهتر است تا آنجا که امکانات اجازه میدهد بزرگترین نمونه انتخاب شود. با بزرگتر شدن نمونه، نتیجه پژوهش تصویر بهتری از جامعه را ارائه می کند و از نظر آماری معنیدارتر می شود. دستکم، باید نمونه در سطحی تعیین شود که بتوان آزمونهای لازم را با توجه به پرسش پژوهش انجام داد. جدول ۳-۱ نحوه انتخاب و استخراج نمونه آماری مناسب پژوهش را با توجه روش نمونه گیری، ملاحظات و شرایط مطرح شده و داده ها و اطلاعات موجود در بورس نشان میدهد.
جدول ۳-۱٫ چگونگی انتخاب شرکتهای مورد مطالعه تحقیق
شرح
تعداد
اعضای جامعه آماری در پایان سال ۱۳۹۲
۶۲۰
جمع کل
شرکتهایی که سال مالی آن ها منتهی به ٢٩/١٢ نمی باشد.
۲۶۰
فیلتر
شرکتهایی که جزء صنعت سرمایه گذاری، بانکها و واسطهگرهای مالی طبقه بندی
میشوند.
۳۸
فیلتر
شرکتهایی که جزء شرکتهای زیان ده محسوب میشوند.
۵۵
فیلتر
شرکتهایی که بعد از ١/١/١٣٨۷ در بورس اوراق بهادار پذیرفتهشده، یا قبل از ٢٩/١٢/١٣۹۲ از تابلوی بورس خارج شدهاند و یا اطلاعات آن ها در دسترس نبوده است.
۱۵۵
فیلتر
جمع شرکتهای حذف شده از جامعه آماری
۵۰۸
کل فیلتر
جمع شرکتهای عضو نمونه ی آماری
۱۱۲
مانده
۳-۶- روش جمع آوری داده ها
بخش عمدهای از اطلاعات مورد نیاز مربوط به متغیرهای تحقیق جهت آزمون فرضیات آماری بر اساس روش کتابخانه ای جمع آوری شدهاست. داده های مورد نیاز تحقیق از طریق نرم افزار اطلاعاتی رهآورد نوین جمع آوری گردیده است و با جمع بندی اطلاعات گردآوری شده و انجام محاسبات مورد نظر، آزمون فرضیات صورت پذیرفته است.
۳-۷- دوره زمانی پژوهش
محدوده زمانی پژوهش شامل ۵ سال متوالی از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ میباشد که بررسی فرضیات پژوهش با بهره گرفتن از داده های واقعی این سالها انجام میپذیرد. بر اساس هدف پژوهش اطلاعات مربوط به دوره فوق بررسی و شرکتهای نمونه آماری مورد مطالعه در تجزیه و تحلیلها وارد شدهاند.
۳-۸- فرضیات پژوهش
فرضیه اول
اندازه شرکت بر مدیریت سود در شرکتهایی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تاثیر مثبت و معناداری دارد.
فرضیه دوم
زمانبندی بر مدیریت سود در شرکتهایی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تاثیر مثبت و معناداری دارد.
۳-۹- شیوه آزمون فرضیات و متغیرهای اساسی پژوهش
جهت آزمون فرضیات پژوهش حاضر از مدلهای تعدیل شده جونز(۱۹۹۵) استفاده می شود. در این مدلها، ارتباط متقابل متغیرهای اساسی پژوهش شامل اندازه شرکت، زمانبندی(فروش دارایهای ثابت)، مدیریت سود را اندازه گیری می کند. همچنین، در هر مدل، فرضیه متناسب با متغیرمستقل و وابسته موردنظر در آن مدل، متغیرهایی به عنوان متغیر کنترلی در مدل رگرسیونی تعدیل شده جونز وارد شده است. مدلهای مذکور به صورت ذیل میباشند.
۳-۹-۱ مدل آزمون فرضیه اول
(۱)
TAit / Ait-1 = β۱(۱ / Ait-1) + β۲ [ (∆REVit – ∆ RECit) / Ait-1] + β۳ (PPEit / Ait-1) + β۵ DisExpit + εit
= TA it کل اقلام تعهدی شرکت i در سال t
= A it-1 مجموع دارایی های اول دوره شرکت i در سال t
=ΔREVitt تغیر در درآمد شرکت i از سال t-1 تا سال t
=PPEit ناخالص اموال، ماشین آلات و تجهیزات شرکت i در سال t
=∆ RECit تغییر در خالص حساب های دریافتنی شرکت از سال t-1 تا سال t
= β۱, β۲, β۳ ضرایب رگرسیون
برای اندازه گیری مدیریت سود از جریان نقد عملیاتی غیرعادی و هزینه های اختیاری غیرعادی استفاده شده است. در تحقیقات صورت گرفته توسط دچو و همکاران (۱۹۹۸)، کیم و سوهن (۲۰۰۸)، کوهن و همکاران(۱۹۹۸)، روچودهری (۲۰۰۶)، کوهن و همکاران(۲۰۰۸)، و یو(۲۰۰۸)، از مدل های زیر جهت اندازه گیری سطح عادی جریان نقدی عملیاتی و هزینه های اختیاری غیرعادی استفاده شده است:
(۲)
CFOit/Ait-1=K1t (1/Ait-1) +K2t (Salesit / Ait-1+K3t (ΔSalesit/Ait-1)) +εit
DisExpit = هزینه های اختیاری شرکت i در دوره t است و شامل مجموع هزینه تبلیغات، هزینه های عمومی، فروش و اداری تشکیلاتی می شود.
(۳)
DisExpit / Ait-1=K1t (1/Ait-1( + K2t (Salesit-1/Ait-1) +εit
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-09-28] [ 10:54:00 ب.ظ ]
|