دانلود تحقیق-پروژه و پایان نامه | جدول ۴-۱۷: نتایج آزمون رگرسیون برای فرضیه چهارم – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
جدول ۴-۱۳: نتایج آزمون رگرسیون برای فرضیه سوم
متغیر آماره
ضرایب
خطای استاندارد
آماره t
سطح معناداری
تجدید ارائه صورتهای مالی
۰۸/۰-
۰۳/۰
۴۴/۲-
۰۱۵/۰
اندازه شرکت
۰۳/۰
۰۱/۰
۶۹/۳
۰۰۰/۰
اهرم مالی
۰۳/۰
۰۹/۰
۳/۰
۷۶۲/۰
سود تقسیمی
۷۷/۰-
۲۷/۰
۸۴/۲-
۰۰۴/۰
سودآوری
۴۴/۰
۰۸/۰
۵۶/۵
۰۰۰/۰
مقدار ثابت
۲۲/۰-
۱۳/۰
۶۷/۱-
۰۹۴/۰
آماره F 88/7 سطح معنیداری ۰۰۰/۰
ضریب تعیین استاندارد شده ۱۴/۰ آماره دوربین واتسون ۷۴/۱
۴-۴-۴- آزمون فرضیه چهارم
فرضیه چهارم: بین تجدید ارائه صورتهای مالی و رشد قابلتحمل شرکت رابطه معناداری وجود دارد.
H0: بین تجدید ارائه صورتهای مالی و رشد قابلتحمل شرکت رابطه معناداری وجود ندارد.
H1: بین تجدید ارائه صورتهای مالی و رشد قابلتحمل شرکت رابطه معناداری وجود دارد.
آزمون چاو، به منظور انتخاب از بین روش داده های مشترک و روش اثرات ثابت انجام شد. نتایج حاصل از این آزمون در جدول ۴-۱۴ ارائه شده و بیانگر استفاده از روش اثرات مشترک است.
جدول ۴-۱۴: آزمون چاو فرضیه چهارم
نتیجه
سطح معناداری
آماره
فرضیه چهارم
اثرات مشترک
۰۹۱/۰
۷۷/۱
در مرحله بعد، آزمون هاسمن انجام شد. هدف از انجام این آزمون تعیین وجود اثرات ثابت در داده ها یا وجود اثرات تصادفی است. نتایج این آزمون در جدول ۴-۱۵ ارائه شده و لزوم استفاده از روش اثرات تصادفی را نشان میدهد.
جدول ۴-۱۵: آزمون هاسمن فرضیه چهارم
نتیجه
سطح معناداری
آماره
فرضیه چهارم
اثرات تصادفی
۳۸۲/۰
۲۹/۵
با توجه به اینکه نتایج حاصل از آزمون چاو استفاده از اثرات مشترک و آزمون هاسمن استفاده از اثرات تصادفی را تأیید می کند، برای انتخاب از بین این دو روش، آزمون بروشپاگان اجرا شد. نتایج این آزمون به شرح مندرج در جدول ۴-۱۶ است که لزوم استفاده از روش اثرات تصادفی را تأیید می کند.
جدول ۴-۱۶: آزمون بروشپاگان فرضیه چهارم
نتیجه
سطح معناداری
آماره
فرضیه چهارم
اثرات تصادفی
۰۰۰/۰
۳۷/۸
جدول ۴-۱۷ خلاصه نتایج تحلیل رگرسیونی به روش اثرات تصادفی، آزمون فرضیه چهارم را نشان میدهد. همان گونه که این جدول نشان میدهد، متغیرهای کنترلی اندازه و سودآوری شرکت با رشد قابلتحمل، رابطه معناداری دارند ولی شواهدی از وجود رابطه بین تجدید ارائه صورتهای مالی و رشد قابلتحمل شرکتها مشاهده نشد. با توجه به مقدار ضرایب، رابطه اندازه و سودآوری شرکت با رشد قابلتحمل مستقیم است. مقدار آماره F نشاندهنده آن است که الگوی رگرسیون برازش شده معنادار است و تجدید ارائه صورتهای مالی و متغیرهای کنترلی با هم با رشد قابلتحمل رابطه معناداری دارند و با توجه به ضریب تعیین، این متغیرها حدود ۴۸ درصد از تغییرات رشد قابلتحمل شرکتها را توضیح میدهند. آماره دوربین واتسون ۲۷/۲ است که نشاندهنده عدم خود همبستگی خطاها است.
جدول ۴-۱۷: نتایج آزمون رگرسیون برای فرضیه چهارم
متغیر آماره
ضرایب
خطای استاندارد
آماره t
سطح معناداری
تجدید ارائه صورتهای مالی
۰۹/۰
۰۵/۰
۸۱/۱
۰۶۹/۰
اندازه شرکت
۱/۰
۰۳/۰
۸۱/۳
۰۰۰/۰
اهرم مالی
۰۲/۰
۲/۰
۰۸/۰
۹۳۵/۰
سود تقسیمی
۷۷/۰
۵/۰
۵۶/۱
۱۲۱/۰
سودآوری
۶۵/۱
۱۵/۰
۱۱
۰۰۰/۰
مقدار ثابت
۱۸/۱-
۰۴/۰
۱۲/۱۲
۰۰۰/۰
آماره F 81/70 سطح معنیداری ۰۰۰/۰
ضریب تعیین استاندارد شده ۴۸/۰ آماره دوربین واتسون ۲۷/۲
۴-۵- خلاصه فصل
در این فصل به بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شد. در بخش اول، آمار توصیفی متغیرهای پژوهش ارائه گردید. در ادامه فرضیه های پژوهش مورد بررسی و آزمون قرار گرفت. به طور کلی خلاصه نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان داد که بین تجدید ارائه صورتهای مالی و رشد فروش شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه معناداری وجود دارد.
در فصل بعد نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیههای پژوهش تفسیر خواهد شد و با نتایج سایر پژوهشهای انجام گرفته در این زمینه مورد مقایسه قرار خواهد گرفت. درنهایت پیشنهادها و محدودیتهای پژوهش نیز ارائه خواهد شد.
فصل پنجم
بحث و نتیجهگیری
۵-۱- مقدمه
در فصل قبل ابتدا آمار توصیفی ۷۰ شرکت پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی ۱۳۸۴ الی ۱۳۹۲ ارائه شد و سپس نسبت به آزمون فرضیههای پژوهش اقدام شد.
در این فصل ابتدا ایستایی (پایایی) متغیرهای پژوهش بیان خواهد شد و در ادامه به تفسیر نتایج حاصل از آزمون فرضیههای پژوهش پرداخته خواهد شد. درنهایت پیشنهادهای ناشی از نتایج پژوهش، پیشنهادهای برای پژوهشهای آتی و محدودیتهای پژوهش بیان خواهد شد.
۵-۲- مروری بر نتایج به دستآمده از پژوهش
در این پژوهش برای پاسخ دادن به سؤالهای پژوهش، چهار فرضیه تدوین شد، که از شاخصهای رشد داراییها، رشد سود خالص، رشد فروش و رشد قابلتحمل برای اندازه گیری رشد شرکت استفاده شد. به منظور آزمون فرضیهها، برای هر فرضیه یک مدل رگرسیون تخمین زده شده است و در هر کدام از این مدلها ضرایب متغیر مستقل و کنترلی، مقدار ثابت، معناداری هر یک از این ضرایب، معناداری کل مدل، ضریب تعیین و مقادیر دوربین- واتسن، بررسی و تحلیل شد.
۵-۳- ایستایی یا پایایی
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-09-28] [ 10:35:00 ب.ظ ]
|