مقالات و پایان نامه ها | ۹-۲ ویژگی های قاتلان سریالی – 5 |
در عین حال برافی[۶۸] (۱۹۶۷) ویژگی اساسی قتل سریالی را تکرار آن در فواصل زمانی میداند و به محض اینکه شماری از قتل ها همانند یک زنجیره ثابت میشوند، روشن می شود که جامعه باید با یک قاتل نامعلوم مواجه شده باشد، یک قاتلی که هنوز رها و آزاد است و یک قاتلی که جرایم شدیدی را، نه در یک زمان و تحت فشار شرایط و اوضاع و احوال، بلکه با قصد آگاهانه و عاقلانه مرتکب می شود، و احتمالاً زنجیره را ادامه خواهد داد(برافی، ۱۹۶۷).
۸-۲ انواع قتل های سریالی
اداره ی تحقیق و بررسی فدرال، توسط کاربری گسترده روش های تهیه ی نمودار، هویت و شخصیت قتل های «سازماندهی شده[۶۹]» و «سازمان دهی نشده[۷۰]» را مشخص نمود(رسلر و همکاران، ۱۹۸۸).
با بهره گرفتن از اطلاعات جمع آوری شده در صحنه ی جنایت و بررسی ماهیت خود جرم، مأمورین، نموداری را ترسیم میکنند که بر طبق آن می توان فهمید قتل انجام شده از نوع سازماندهی شده است و یا از نوع سازماندهی نشده. در بررسی دقیق تر، مسأله ی قاتل در «قتل سازماندهی شده» به عنوان قاتل شهوانی (قاتلی که با قربانیانش اعمال جنسی انجام میدهد) توسط اف.بی.ای در نموداری میآید که از نظر ویژگی های شخصیتی فردی، دارای مشخصات زیر است:
۱- سطح هوش بسیار بالا
۲- وضعیت مطلوب تولد
۳- شکل و شمایل مردانه
۴- پرجذبه
۵- دارای قابلیت اجتماعی
۶- دارای توانایی جنسی
۷- شغل ثابتی ندارند
۸- زندگی با همسر
۹- متحرک از نظر جغرافیایی
۱۰- برخوردار از نظام تربیتی سخت و بدون انعطاف
۱۱- دارای کنترل احساسات در طی انجام جنایت
۱۲- مستاجرینی نمونه
این گروه از قاتلان، نسبتاً بعد از جنایت رفتاری قابل پیشبینی از خود بروز میدهند، عموماً به صحنه ی جنایت بازمیگردند، به طور داوطلبانه اطلاعاتی را در دسترس می گذارنند، از اینکه رفتاری دوستانه با پلیس داشته باشند، لذت میبرند. در بعضی مواقع جنازه ی قربانی را به محل دیگری منتقل میکنند تا جلب توجه بیشتری بنمایند.
ویژگی های شخصیتی قاتلان در قتل های سازماندهی نشده به عبارت زیر است:
۱- بهره ی هوشی زیر حد متوسط
۲- وضعیت نامطلوب تولد
۳- عدم بلوغ اجتماعی
۴- به ندرت تاریخ چیزی را می نویسد
۵- دفعات مکرر اخراج از مدرسه
۶- معمولاً پدر از کار افتاده یا فاقد شغل
۷- تنها زندگی میکند
۸- محل های محرمانه برای مخفی شدن دارد
۹- دارای فعالیت شبانه است
۱۰- در نزدیکی وقوع جرم زندگی یا کار میکند
۱۱- اشتغال در کارهای غیر تخصصی
۱۲- تغییرات نمایان رفتاری دارد
۱۳- علاقه به جلب نظر رسانه ها دارد
۱۴- مصرف محدود الکل
۱۵- هیجان و اضطراب زیاد در زمان ارتکاب جرم (هیکی، ۲۰۰۶).
طبق نظر FBI، این گروه از قاتلان نیز پس از ارتکاب جنایت، رفتارهای قابل پیشبینی از خود بروز میدهند که به شرح زیر است: بازگشت به محل وقوع جنایت، احتمالاً در مراسم تدفین و خاک سپاری مقتول شرکت میکند،دفتر خاطرات روزانه دارد، محل کار و استخدام خود را تغییر میدهد، مذهبی می شود، تغییرات شخصیتی پیدا میکند و تجربیات و خاطرات شخصی خود را از قربانیانش در اختیار مطبوعات میگذارد(هیکی، ۲۰۰۶).
۹-۲ ویژگی های قاتلان سریالی
مطالعات و تحقیقات انجام شده توسط محققین، اندیشمندان و اداره ی تحقیق ایالات متحده ی آمریکا در خصوص قاتلین سریالی و قربانیان آن ها اطلاعات ارزشمندی را در ارتباط با ویژگی های عمومی و شخصیتی قاتلین سریالی در اختیار ما قرار میدهد که به شرح زیر است:
۱- اکثریت قاتلین مجرد هستند.
۲- اغلب آن ها با هوش با IQ بالاتر از حد متوسط هستند.
۳- بر خلاف IQ بالا، آن ها دارای شغل های غیر تخصصی و سطح پایین جامعه هستند.
۴- آن ها برخاسته از خانواده های بی ثبات و آشفته هستند.
۵- از همان دوران کودکی توسط پدرهایشان رها شده و توسط مادر تحت سلطه بودند.
۶- خانواده های آنان اغلب تبهکار[۷۱]، روان پریش[۷۲] و دارای تاریخچه ی سوء مصرف الکل بوده اند.
۷- آن ها مورد سوء استفاده های روان شناختی[۷۳]، فیزیکی[۷۴] و جنسی[۷۵] به وسیله ی اعضای خانواده قرار گرفته اند.
۸- قاتلین اغلب دارای نرخ بالایی از وسوسه های خودکشی[۷۶] هستند.
۹- به طور جدی و شدید از همان سنین اولیه به تماشاگری جنسی[۷۷]، یادگار پرستی[۷۸]، هرزه نگاری[۷۹]، آزارگری و خود آزاری[۸۰] علاقه مند هستند.
۱۰- بیشتر از ۶۰% آن ها تا سن ۱۲ سالگی دارای بی اختیاری ادراری هستند.
۱۱- بیشتر آن ها شیفته ی آتش افروزی[۸۱] هستند.
۱۲- آن ها درگیر آزار رساندن و شکنجه دادن حیوانات کوچک هستند(هولمز، ۲۰۰۲).
ویل[۸۲] در سال (۱۹۷۴) بر اساس مطالعات انجام شده بر روی قاتلان سریالی آن ها را در ده مقوله ی روانشناختی متفاوت شناسایی کرد:
۱- افسرده
۲- روان پریش
۳- پریشانی ناشی از اختلالات ارگانیک
۴- اختلالات فکری و روانی که هنوز به مرحله ی جنون نرسیده
۵- مهاجمان غیر فعال
۶- اعتیاد به نوشیدن الکل
۷- مبتلایان به حملات و تشنجات عصبی
۸- نوجوانان
۹- افراد کند ذهن
۱۰- قاتلان جنسی (هیکی، ۲۰۰۶)
علاوه بر ویژگی های مذکور، بر اساس مطالعات و پژوهش های انجام شده توسط مک گراو و رابرتسون، ۴ ویژگی دیگر به ویژگی های قبلی اضافه شده است:
۱- خصومت[۸۳]:
برخی از قاتلین سریالی در مصاحبه هایشان به خشم از زنان به طور کلی و زنان فاحشه به طور خاص اشاره کردهاند. برای آن ها قتل سریالی یک بیان است همانند تصریح لفظی نسبت به سرخوردگی. بر خلاف این واقعیت که این موقعیت قربانیانشان برای آن ها اهمیتی ندارد، آن ها افرادی را انتخاب می کنندکه نماد خشمشان محسوب میشوند، آن ها خشونت را به عنوان راه حل سرخوردگی هایشان تکرار میکنند به نحوی که خوی ناشی از قتل تبدیل به یک واکنش روتین برای آن ها می شود. خشونت میتواند به دلیل اوضاع و احوال و عدم توانایی شخص در کنترل محیط پیرامونش به سرعت رشد کند.
رابرت آرکیپل[۸۴] یک بازرس ویژه ی قتل اظهار میدارد: «تقریباً همه ی مجرمین جنسی، به خصوص قاتلین بانشان، نیاز به اِعمال و نشان دادن درجه ای از کنترل زیاد بر قربانیان دارند. آن ها باید خشمی داشته باشند که آن ها به سوی آن هدایت میکند. او قاتلین بانشان را اینگونه توصیف میکند:
کسی که یک علامت مشخصی را در صحنه ی جرم حک میکند. یک جور به یک شیوه.» (مگ گوایر[۸۵]، ۲۰۰۰ ).
۲- تنهایی[۸۶]
قاتلین سریالی عموماً اشخاصی تنها هستند. تنهایی به عنوان احساس و حالت جدایی از دیگران متظاهر می شود، تنهایی میتواند مشقت های جسمی را همانند رنج های ذهنی شامل شود و در بیماری های تنی، روان تنی و روانی زیادی وجود داشته باشد(مک گوایر، ۲۰۰۰).
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-09-28] [ 09:52:00 ب.ظ ]
|